Cybersecurity voor journalisten

Cybercriminaliteit is aan een opmars bezig en de versnelde digitalisering in tijden van thuiswerk is daar niet vreemd aan. Wat betekent dit voor redacties en journalisten, zijn ze een extra begeerd doelwit? En hoe kunnen ze zich beter wapenen tegen uitdagingen als phishing en ransomware?

In deze online webinar gidst het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) je doorheen het landschap van cyberdreigingen en licht het diensten toe als CERT.be en Safeonweb. Ook best practices op het vlak van cyberweerbaarheid passeren de revue. Mediahuis maakt het cybervraagstuk vervolgens aanschouwelijk voor de sector. Met welke cyberuitdagingen kreeg een bedrijf als Mediahuis de laatste jaren te maken en hoe ziet de defensielijn eruit? En vooral, welke oplossingen bestaan er op maat van de journalist zelf? Tot slot schetsen we vanuit onze VVJ-ervaring het juridische kader inzake cyberveiligheid.

Sprekers:

- Katrien Eggers en Andries Bomans, woordvoerders Centrum voor Cybersecurity België
- Dominique Deckmyn, techjournalist De Standaard, en Cor Cornelisse, verantwoordelijk voor de veiligheidsstrategie van Mediahuis
- Charlotte Michils, juridisch adviseur VVJ/AVBB

  1. Datum
    18 februari 2021

    Tijd
    10:00